Снимка на седмицата | Клубове | Лексикони | Пъзели | Фейсбук

Какво казват Децата за: Теглото

21 април, четвъртък

Тези дни, възрастните са обезпокоени от нарастващия брой деца, които са с наднормено тегло, и познайте какво? Децата също знаят, че това е проблем.

Ние проведохме едно допитване сред деца на различна възраст и поискахме мнението на 1168 момчета и момичета по този въпрос. Повече от половината от тях (52%) казват, твърде много деца са с наднормено тегло. Това е важно, защото съзнаването, че има проблем е първата стъпка за получаване на отговори за решаване на проблема.

 

Какво означава "наднормено тегло"?

Повечето хора, които са с наднормено тегло имат твърде много телесни мазнини. Лицето, което е с наднормено тегло тежи повече, отколкото е здравословно, като се има предвид възраст, височина и дали е момче или момиче (момче обикновено тежат повече).

 

Броят на децата с наднормено тегло се е увеличил много през последните 30 години. В Съединените щати, около 17% от децата на възраст 2-19г. са с наднормено тегло. Това е лошо явление, тъй като наднорменото тегло може да доведе до здравословни проблеми, като диабет и сърдечни заболявания.

Децата с наднормено тегло също могат да бъдат дразнени от други деца или да се чустват тъжни за начина, по който изглеждат. Повечето деца (60%), взели участие в проучването са заявили, че е трудно за децата с наднормено тегло да си намерят приятели.

 

Защо някои Деца са с наднормено тегло?

На въпроса защо някои деца са с наднормено тегло, много от участниците в Проучването (54%) казват, че това е така, защото децата с наднормено тегло не правят достатъчно физически упражнения или се хранят неправилно. Други казват, че децата са с наднормено тегло, тъй като заведенията за бързо хранене сервират неподходящи храни или защото да бъдеш с наднормено тегло се предава по наследство в семейството на детето .

Проучването също така поискало от децата да отговорят на някои въпроси за себе си. Повечето от групата (78%) заявяват, че те са с нормално тегло или такова под нормата. Останалата част от групата смятаха, че са с наднормено тегло, като 4% от децата заявяват, че са с тегло много над нормата.

 

Резултатите от проучването не доказват, че 4% от децата са с наднормено тегло, а показва, че 4% от децата вярват, че са с наднормено тегло и са отговорили по този начин.

 

Освен това, 54% от децата заявяват, че се притесняват или са в стрес за теглото си, като това чуство е по-разпространено при момичетата. От тези, които казват, че никога не се притеснявате за теглото си, 59% са момчета и 33% са момичета.

 

Отслабване

Много от децата заявяват, че са се опитвали да отслабнат.

От тези, които заявяват това, ето как те казват, че са се опитали да го направят:

·                       чрез диета - 17%

·                       здравословно хранене и физически упражнения - 64%

·                       като се яде от всичко, но по-малко - 14%

·                       чрез лекарства за отслабване - 5%

Здравословно хранене и упражняване обикновено са най-добрите начини сваляне на тегло и 73% от децата знаеха това. На децата, които се притесняват за теглото си, експертите предположили да помислят за това, къде трябва да отидат за да получат отговори на въпросите си. Децата избрали да говорят с медицинска сестра или лекар, тъй като според тях това е най-добрият източник на такава информация.

Ето и другите начини, по които децата казали, че могат да научат повече за начините за достигане на здравословно тегло:

·                       от уроците в училище - 8%

·                       от демонстрации на здравословно готвене - 16%

·                       от родител или член на семейството - 15%

·                       като се присъединят към група, клуб, или отбор по физическа активност - 27%

Това, че децата мислят за проблеми с теглото и най-добрият начин за решаването им, е страхотно. Това е като да наредиш труден пъзел. Разбирайки, че има проблем е една част от пъзела. Разбирането на това какви са причините децата да бъдат с наднормено тегло е друго парче от пъзела. А да знаят, че здравословно хранене и физическите упражнения са най-добрите стратегии за отстраняване на проблема е може би най-важната част.

 

Източник:

http://kidshealth.org/kid/grow/tough_topics/poll_weight.html#

 


Коментари могат да се добавят само от регистрирани потребители. Ако сте регистрирани е необходимо да влезете с вашето потребителско име и парола » тук


Новини!

Рожден ден blakc sea sand Рожден ден детство дете пясък море село деца 19.12.02 r.den Море