Снимка на седмицата | Клубове | Лексикони | Пъзели | Фейсбук

Предложения за Игри навън

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НОВИ И СТАРИ ДОБРЕ ПОЗНАТИ ИГРИ НАВЪН

Игрите на свеж въздух, подобряват моториката, координацията, развитието на фантазията и способността за концентрация. В игрите навън децата се учат и на социално поведение, напр.- хубаво е да си победител, но за съжаления понякога и губиш.


Преодоляване на препятствия


Ето как се играе: отдолу, отгоре, между... Напр. прескачане на по-големи или по-малки кофички, следва мушкане под пейката, заобикаляне на голяма саксия или камък и... Пуснете своето въображение на воля и в зависимост от това с какво разполагате в момента, дали сте във вашата лична градина или в парка, наредете по своя идея препятствия, чието преодоляване отговаря на възрастта, способностите и телосложението на играещите деца.

Преодоляване на препятствия

Какво ви трябва: всичко, което прецените, че е достатъчно стабилно и никой няма да се нарани, напр. кофи, кош за пране, пейка, хамак, плажен дюшек.

Варианти:
може да направите две еднакви препятствия и да организирате състезание между две деца. За още по-голямо напрежение може да засичате и време.

Брой играчи:
по желание

Възраст: от  3 годиниОткрий съкровището!


В началото на играта децата получават лист със задача, която трябва да решат или с указания как да стигнат до мястото, където е следващия лист.
Задачите могат да бъдат гатанка, довършване на изречение или стихотворение, които да дават отговор на въпроса къде е скрит следващия лист.

Открий съкровището

За да направите по-интересно преследването на целта, нека в края на играта, децата ги чака „съкровище-изненада”. В зависимост от възрастта на децата това може да бъде напр. шоколад, сладолед, играчка, билети за кино и ....Нека няма граници пред Вашата фантазия!

Варианти: ако имате достатъчно време за подготовка, може предварително да снимате някои от скривалищата и да използвате разпечатаните снимки за указания.
Ако играете с повече деца, може да ги разделите на два съревноваващи се отбора.
Вместо задачи, използвайте рисунки за указания, ако децата все още не могат да четат. За улеснение, в случай че играете вурху асфалт, може да използвате тебешир, за да укажете накъде да се движат участниците.

Какво Ви е необходимо?
  • Лист и химикал
  • Евентуално тебешир и фотоапарат
  • По желание балони, за да отбелязвате разкритите скривалища
  • „Съкровище”
Играта е подходяща за деца на 5 и повече години, в зависимост от степента на трудност и големината на полето за игра.

И още всички игри, които помните от Вашето детство: стражари и апаши, гоненица, криеница, пускам пускам кърпичка, двама са малко, трима са много, народна топка, дама, ластик, сляпа баба.


Новини!

Усмивка! navan ПРИЯТЕЛИ ЗАВИНАГИ деца парти рожден ден училище празник цветя семейство деца river summer rocks waterfall